Thursday, March 7, 2013

Amirul Syaheed

Salam people .as usual its been a long long time xupdate blog ,haha .Well this is my 2nd baby Amirul syaheed ,who is now 2 month already ,and yes like before i miss the feeling of baby kicking in the tummy .haha .and it will be a loooonngggg time to get to feel it again .hahaha .xpela ,ade rezeki ade la .taking care of 2 babies at the same time is really not easy ,but as time goes by it gets easier .Alhamdulillah .Shaqur is going to turn 2 next month ,how time flies .anyways ,will update back later *in my dreams* haha .

Tuesday, November 20, 2012

Humayra binti Syafiq


Alhamdulillah after such a long wait n dugaan my sister being pregnant ,Our family dapat jugak baby girl :) This is Humayra debab ! my anak buah yang selalu mintak kene lepuk , haha .cant stand her sebab debab SANGAT ! she is 2 month old ,and i didnt have time to post anything about her .die breastfeed 24hours ,thats y badan gedempol ,so siape nak anak debab sila la breastfeed anak anda 24 hours ye .ngehehehe .cepat lah besar syg oi so shaqur can play with u ,cian shaqur xde geng . Humayra debab ,mama atim miss u sgt2 .

Monday, November 19, 2012

Amirul Shaqur is 1 Year 7month


Alhamdulillah .Shaqur is already 1year7month .cepat je die dah besar ,how time flies .Shaqur dah boleh lari and all but still xreti nak cakap betul2 lagi ,just simple2 je like "mama" "papa" "nak" ,and bende2 yang kami pun xfaham .haha .ins shaa Allah shaqur will be a big brother in 1 month time .Doa2 that everything will be ok ,and that i can handle 2 babies at the same time *wondering how people can take care of lots of anak at the same time* gosh ,cant imagine !

Wednesday, August 22, 2012

Selamat Hari Raya 2012



Selamat Hari Raya people !
 Minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki if ada salah dan silap .
Halal makan minum semue .Drive safe n enjoy your raya .
May Allah SWT bring u happiness and joy :)
Take Care .

Lots of Love : Fatima n family :)

Thursday, August 9, 2012

Amirul Shaqur

my baby shaqur is now 1 year 3 month already ,cepat je mase berlalu .shaqur dah ade 11 gigi already ,dah boleh jalan tapi still tak stabil lagi kadang2 ,tau tepuk tangan ,twinkle2 little star n he know how to laugh like "kah kah kah" sgt la comel .cium 10ribu kali pun still xkn puas .Mummy harap shaqur will be anak yg soleh besar nanti ,berjaya dunia n akhirat n seorg yg berjaya mummy n papa really really loves u ,n will always love u :)

Monday, August 6, 2012

October 2011 ?

My last post is on October 2011 ?seriously ?!? takde lah rase lame sgt mcm tu ,tp rupenye lame gile dah .macam pelik je ,dah lame xblog ape2 .anyways im pregnant again .haha .4 month already n insyaallah geting lots of anak buah otw .seronoknye .dah mcm mating season dah .ngahahaha .life is as always been busy jage anak ,no time for myself .semua mase utk anak ,suami n kemas rumah .ngehe .Will try to update as byk as i can ,sementara rajin n ade masa :P see ya .

Wednesday, October 12, 2011

berzaman :)

salam .waaaa ,dah sgt2 lame xupdate since may .hehe .i have been so busy .so last 2month i moved to apartment melor ,taman bukit subang .hehe .belajar hidup berdikari ,xkan selamenye da duk bawah ketiak parents kn .so about that house sgt lah scary sbb die "berpenghuni" .dah xtahan kene kacau ,lastly dpt ruma di cendana ,dekat dgn semue org *seronok* baru pindah on sunday and till today still xsiap kemas lg :( anyway lots of things had happend ,tapi byk sgt nk cite .haha 

love
faatoj

Thursday, May 12, 2011

i love you


i love u very much shaqur 
so so so so much .

Tuesday, May 10, 2011

my precious amirul shaqur



On the 25 April ,alhamdulillah dgn selamatnye i gave birth to my first baby "amirul shaqur" yang cukup sempurna ciptaan Aallah swt .He was 37weeks and not yet his time to come out but then i had to do ceaser because of less movement of baby .it might be dangerous and i had bad feelings about it .so doctor pun advise to ceaser .At 2.20pm sy dimasukkan ke dlm OT, rase nervous and takot gile ,da la masuk hospital pun xpenah ni lg masuk OT lg la menakut kan :P so after doctor dah masukkn epidural ,u cant even feel a thing ! mama kate akan rase die pegang kite just when they cut us je xrase ,tp i didnt even feel a thing .haha .at 2.40pm dengar la suare baby menangis .and nmpk nurse tu bwk die kat tepi n bersih2 kan .the feeling mase dgr baby nanges sgt xboleh digambar kan ,tahan nanges je mase tu .i cant believe that i have a baby :) ,after 3 days in the hospital dpt jugak blk ,yeay !!!now shaqur is 2 weeks 3days dah .alhamdulillah semue ok .Being a mother is not an easy thing when u have ur 1st baby ,it really cracks u up if u cant control ur perasaan .but it eas only for the 1st weeks after that dah ok :) ehe .thank u papa and mama sbb tlg jage atim and tgk kn shaqur skali .and thank u sape2 yg dtg melawat dkt hospital and rumah :) and this year is my 1st mothers day .haha .it feels weird bile org wish happy mothers day :P .i miss being pregnant and i miss feeling the baby kicking inside me ,theres many things that i miss while pregnancy but im thankfull and im really happy with everything that i have now and hope everyhting get better all the way .amin :)

Friday, April 15, 2011

6 april 2011 : 34 weeks

Salam ,on the 6 of april was my birthday .ngehe .and also my 34week of pregnancy ! alhamdullillah syukur Allah panjangkan umur sampai hari ni ,to go thru everything im going thru right now with loved ones and have the chance to feel how being pregnant is ,while out there ade banyak je orang yang unlucky like me ,yang going thru a hard time in thier life :( when i was a little girl ,i always think "sempat ke aku nk rase kawen mcm mane ?mengandung mcm mane ? " tp alhamdullillah dapat jugak merase and happy with everything :) tomorrow genaplah baby 9bulan .got another 4 weeks to go .getting to the end of pregnancy is really not as easy like the early stage ,sekarang ni tulang rusuk dah start sakit ,kadang2 xleh nak nafas sangat .perut ni makin besar dah ,takot plak tengok .haha ,perot pun dah macam kulit tembikai ,penuh dengan stretch marks .and and and bile dah smapi stage ni ,u tend to get very emotional ,yang tersangat sangat emo okeh ! kadang2 xtentu psl nak nanges or sakit sikit pun dah nanges ,padahal sblm ni ok je ,boleh je tahan sakit mcm tu and skrg ni pun cepat je naik angin ,pastu bile dah marah tu start la bebel panjang xigt dunia .haha .on the 34weeks check up ,berat baby is 2.3kg ,on  monday is the 35week checkup ,nanti tengok die naik brape kg .haha .i have gained 18kg in 34weeks !!! gile kan :p nak tgk diri sendiri pun takot ,ahahahah .xboleh nak terime .hurmmm .xpe2 lps bersalin kene diet :) soo ,i wanna say thank you to my husband for always being there for me ,and always always being so sabar with my perangai yg xtentu bile preggy ni ,even u have lots to think about .and not to forget papa and mama ,thank u very very much for being there for me no metter what and for layaning me with mcm2 permintaan .haha .im really lucky and sangat bersyukur dpt parents mcm papa and mama :) and thank u to my siblings for everything ,for the give and take u guys gave me sebab im pregnant .ahha .not to forget mama and abah ,thank u for the wish and the cake ,and for taking care of me also .thank u haikal for the lovely cupcake yg sgt manis :p tp sedap .Im so blessed to have all of u in my life :)

Friday, March 4, 2011

Such a heartless person she is .

Salam ,i saw this video on my friends facebook .This is a really sad thing .how could a human to such thing to a cat that dosent even know anything and did anything wrong !people now days are so heartless .its really sad seeing an animal treated like that .Ingatlah ape yang kite buat didunia ni ,semue ada balasan di akhirat nanti .

Saturday, February 12, 2011

6month tummy :)

my tummy is getting bigger day by day .haha .kadang2 bgn pagi tgk2 die mcm da besar then yesterday .pelik jugak sometimes .but it hurts since yesterday and i dont know why :(( going to the doctor malam japg ,plus my emotion is everywhere ! i dont like it like this :( sekejap2 marah ,sekejap2 sedih ,sekejap2 sakit jiwa .haha .tah la semue jenis perasaan ade ,tukar2 time je die dtg .xsukenye :( why la like this ? xmo la like this .sedih tau mcm ni .kadang2 rase semue bende xkene pastu nanges sorg2 .kadang2 tibe2 perasaan tu tuka je sendiri .ahha .kelaka kan ,hormon xstabil la nie !!! urgh perut sakit .baby xmo la buat mummy mcm ni pls :/ bile dah 6month badan ni asyik rase panas je ,kene ade aircond baru ok ,ngaha .plus sekarang pun dah start susah nak tdo ,semue position mesti ade je xkene sampai tido pun sakit belakang .nak tunduk amik barang kat lantai pun dah xboleh .skrg ni mcm2 dah xboleh .and stretchmarks pun dah byk smapai tengok perot sendiri pun kadang2 jadi takot :/  please please cpt 9 month i cant for the baby :)

Thursday, February 10, 2011

cermin diri sendiri dulu yeah !

so ,today i feel like talking about this since today it has ruin my day since morning sampai ke malam .jadi ,ape u buat bile dapat tau orang mengata u ?or org yg berkaitan dgn u ? senang je kan ,usually kite maki die blk ,xpun kite mengata die blk ,haha ,i used to be like that before i was married ,tp lepas kawen ni lg la byk dugaan psl bende ni ,tp bak kate papa and mama ,buat xtaw je ,ape dpt lyn org mcm tu ??? xdpt ape kn ? dpt sakit jiwa kn ?kn ?kn ? pikir kan papa n mama je laaa ,sy xpg maki hamun awk ! lg satu ,kalau nk mengate org ni ,sile la cermin diri sendiri dulu okeh ! awk tu pun 2*5 je ,atau mungkin lg teruk .ngaha  !ini x ,jumpe2 buat muke kerek ,nak buat muke berlagak bagus .kalau sakit jiwa pun xpyh nak tunjuk semue org ,org lain pun ade angin tp pandai2 sendiri la nak control ,naik menyampah aku tengok .kalau nak buat mcm tu xpyh duk pg jumpe org tayang muke tu ye :P senang cite mcm ni je ,kalau dah rase diri tu matured and besar sangat if xpuas hati dtg je dpn2 ckp ape masalah ,xpayah nak mengata belakang2 ? xdpt ape pun ,dpt dosa je .ahaaha .kadang2 duk mengata org ni buat org lain have bad impression kat diri anda sendiri :) sy xpyh nak mengata awk pun ,awk mengata sy pun org dah mengata awk because of that .ngaha .they know me better then u do .so please pikir dulu sebelum buat ye .kalau xpikir kn papa and mama memang awk dah kene dah ,dan sile lah igt sabar ni ade batasnye :) TQ

Monday, February 7, 2011

unstable feeling

lately I've been in a very unstable mood ,i don't even know why .not sure if its the pregnancy making me feel this way or just some emotional problems .ngaha :P I've been stressed out lately ,been really tired lately and im falling sick at the moment and i really don't like it because at this stage of my body i don't think i can handle it all at once .i just wanna stay home and relax with no stress coming from certain people and sleep sampai dah xboleh nak tido dah .but then i cant ,ngaha .i have to go to work and kemas rumah and all .tapi xpe :) and i really cant wait for this thursday ,my 6month check up .yeay .alhamdullillah its been a safe 6month already :) 3month to goooo !!!

Friday, February 4, 2011

sungai bill

hello ,ni baru nak update ,sbb xde mase plak beberapa hari ni :P so on the 2nd of feb .we (me ,amir ,mama , papa ,sitot ,bmat ,syafiq ,rauf ,firdaus ,haikal ,abg pon and kak miza) went to sungai bill ,tanjung malim .the place sangat la best even ade byk batu .ahha ,sungai tu die mcm ade kolam dekat tengah and boleh terjun dr batu tinggi mcm kat swimming pool ,but unfortunately i can jump :/ ngehe .tp xpe ,insyaallah next time ade lg :) mama siap masak ayam goreng ,telur goreng and sardine mkn ngan nasi sedapnyeeeeeeeeeee .we got there around 1pm and blk dlm 3.30pm ,sampai rumah at 5.30pm and at 6pm me ,amir ,papa ,bmat ,rauf and haikal went for bowling .main 3game lg .gile la kami ni mcm xreti penat je .malam tu mmg pengsan awl :P anyway it was a really a great day for us .thanx to papa n mama and everyone .