Thursday, November 11, 2010

JemJem si KKU ( Kucing Kurang Upaya )

This is jemjem ,our cat ,jemjem ni KKU .ehhe .kesian die ,die xboleh nak jln dengan betol ,lari pun lg lah xbetol tunggang tebalik die jln .die mcm tu doctor kate sbb mase die baby mama die suke himpap die so lame2  mcm effect tulang jemjem ,jd dr kecik sampai skrg jemjem mcm ni .thats why die sangat2 special untuk kami sekeluarga and sgt manja dgn papa .kalau tengok die jln comel sgt papa cakap mcm askar jepun :P .jemjem ni kucing yg sgt sgt sgt unik .die suke mkn sayur cthnye mcm kubis ,bayam ,khailan ,touge and die suke mkn manga muda .xkisah la sayur tu da masak ke blum die akan mkn .die xbrape suke nasi gaul ngan ikan .die akn nk cat food atau sayur2 atau ayam or ikan yg xde nasi :P comel kan .Kalau kami tgh mkn kat dapur die dtg mintak mkn ,if bg ape2 pun die akan bwk mknan tu pg dekat kain lap kaki dkt sink then baru die mkn .Jemjem jugak kucing yg sgt sombong dan belagak .ahha .die xmo pun kwn dengan kucing2 yg lain dkt ruma and die pandai merajuk ! kalau die merajuk jgn harap la die nk lyn org .if die marah dekat org ,die akan pg kencing dekat bilik org yg die marah .Jemjem is very special and kami sayang sgt die :) .xtau la mcm mane ade org yg boleh bunuh kucing ,seksa kucing and lg2 makan kucing ,xde rase kesian ke org2 ni :(( 

love 
faato j

Monday, November 8, 2010

kenapa laki tak pernah puas ?

Kadang - kadang xpaham kaum yg dipanggil LELAKI ni .and this is NOT about my husband .ahha. this is about lelaki yg disekeliling semue org ,tp bende ni ditulis because it happens around me .bkn nk aib kan org atau niat jht tp utk share with people about this kinda men,just beware .So ,there's this guy ,kite panggil die A jela senang .dr dulu sampai skrg xpnah2 puas dgn perempuan .dah ade gf pun cr lg bg penuh keliling pinggang die ,nak kate gf die xsyg die ?xjugak .nak kate gf die xjage die ?pun xjugak .tp mungkin sbb nafsu lelaki ni pnah puas ,ade 1 nk lg berpuluh2 .mmg semue laki bkn mcm ni ,tp certain of them are .macam kebanyakkan kwn amir ,dah kawen ade anak  .tp siap mengatal sane sini ,ade scandal la bagai .bende ni terjadi infront of my eye's ,nak nasihat pun xboleh ,org lg tua dr kite mane nk dgr ape kite ckp kan ?dah byk sgt contah yg jd dpn mate and pernah lalui sendiri .i dont get it ,if rase nk mengatal sane sini ,main sane sini ,KENAPE kene ade GF atau knape KHAWIN at the first place ???takda rase dosa ke serbasalah ke buat mcm tu .kadang2 bende ni kite pun xtaw ape jwpn die ,hanye lelaki yg mcm ni je ade jwpn die ,tp bile ditnaye xmo plak bgtau .haish .bukan nk kate pompuan ni 100% perfect ,xde perangai mcm tu .ade je pompuan yg mcm tu jugak .kire dieorg same la spesiesnye .kadang2 dah ade BF or SUAMI nak gak g mengatal kat laki lain .ahhahaa .xphm betol org2 mcm ni .Jd based on my own experience and people around me ,kalau lah u are with someone like this .tinggal kn jela ,xpyh la sedih ke rase guilty ke ape semue .org mcm ni sungguh la xberbaloi okeh ?you will always get a better one in the future ,contohnye saya .ahaha .after i broke up with that pathetic guy i got a much better one and now he's my husband .insyallah smapi akhir hayat :) amin ...to one's who wants to get married ,pilih la calon tu betol2 ,jgn la kire hensem ke lawa ke ,kaya ke miskin ke ape semue tu ,bende tu xjanjikn kebahagiaan pun .and learn from ur own mistake and people's mistake :)

P/S : bb im so glad i found you and ur not like that :) i love youuu .xoxo

love .
faato j