Wednesday, October 12, 2011

berzaman :)

salam .waaaa ,dah sgt2 lame xupdate since may .hehe .i have been so busy .so last 2month i moved to apartment melor ,taman bukit subang .hehe .belajar hidup berdikari ,xkan selamenye da duk bawah ketiak parents kn .so about that house sgt lah scary sbb die "berpenghuni" .dah xtahan kene kacau ,lastly dpt ruma di cendana ,dekat dgn semue org *seronok* baru pindah on sunday and till today still xsiap kemas lg :( anyway lots of things had happend ,tapi byk sgt nk cite .haha 

love
faatoj

Thursday, May 12, 2011

i love you


i love u very much shaqur 
so so so so much .

Tuesday, May 10, 2011

my precious amirul shaqur



On the 25 April ,alhamdulillah dgn selamatnye i gave birth to my first baby "amirul shaqur" yang cukup sempurna ciptaan Aallah swt .He was 37weeks and not yet his time to come out but then i had to do ceaser because of less movement of baby .it might be dangerous and i had bad feelings about it .so doctor pun advise to ceaser .At 2.20pm sy dimasukkan ke dlm OT, rase nervous and takot gile ,da la masuk hospital pun xpenah ni lg masuk OT lg la menakut kan :P so after doctor dah masukkn epidural ,u cant even feel a thing ! mama kate akan rase die pegang kite just when they cut us je xrase ,tp i didnt even feel a thing .haha .at 2.40pm dengar la suare baby menangis .and nmpk nurse tu bwk die kat tepi n bersih2 kan .the feeling mase dgr baby nanges sgt xboleh digambar kan ,tahan nanges je mase tu .i cant believe that i have a baby :) ,after 3 days in the hospital dpt jugak blk ,yeay !!!now shaqur is 2 weeks 3days dah .alhamdulillah semue ok .Being a mother is not an easy thing when u have ur 1st baby ,it really cracks u up if u cant control ur perasaan .but it eas only for the 1st weeks after that dah ok :) ehe .thank u papa and mama sbb tlg jage atim and tgk kn shaqur skali .and thank u sape2 yg dtg melawat dkt hospital and rumah :) and this year is my 1st mothers day .haha .it feels weird bile org wish happy mothers day :P .i miss being pregnant and i miss feeling the baby kicking inside me ,theres many things that i miss while pregnancy but im thankfull and im really happy with everything that i have now and hope everyhting get better all the way .amin :)

Friday, April 15, 2011

6 april 2011 : 34 weeks

Salam ,on the 6 of april was my birthday .ngehe .and also my 34week of pregnancy ! alhamdullillah syukur Allah panjangkan umur sampai hari ni ,to go thru everything im going thru right now with loved ones and have the chance to feel how being pregnant is ,while out there ade banyak je orang yang unlucky like me ,yang going thru a hard time in thier life :( when i was a little girl ,i always think "sempat ke aku nk rase kawen mcm mane ?mengandung mcm mane ? " tp alhamdullillah dapat jugak merase and happy with everything :) tomorrow genaplah baby 9bulan .got another 4 weeks to go .getting to the end of pregnancy is really not as easy like the early stage ,sekarang ni tulang rusuk dah start sakit ,kadang2 xleh nak nafas sangat .perut ni makin besar dah ,takot plak tengok .haha ,perot pun dah macam kulit tembikai ,penuh dengan stretch marks .and and and bile dah smapi stage ni ,u tend to get very emotional ,yang tersangat sangat emo okeh ! kadang2 xtentu psl nak nanges or sakit sikit pun dah nanges ,padahal sblm ni ok je ,boleh je tahan sakit mcm tu and skrg ni pun cepat je naik angin ,pastu bile dah marah tu start la bebel panjang xigt dunia .haha .on the 34weeks check up ,berat baby is 2.3kg ,on  monday is the 35week checkup ,nanti tengok die naik brape kg .haha .i have gained 18kg in 34weeks !!! gile kan :p nak tgk diri sendiri pun takot ,ahahahah .xboleh nak terime .hurmmm .xpe2 lps bersalin kene diet :) soo ,i wanna say thank you to my husband for always being there for me ,and always always being so sabar with my perangai yg xtentu bile preggy ni ,even u have lots to think about .and not to forget papa and mama ,thank u very very much for being there for me no metter what and for layaning me with mcm2 permintaan .haha .im really lucky and sangat bersyukur dpt parents mcm papa and mama :) and thank u to my siblings for everything ,for the give and take u guys gave me sebab im pregnant .ahha .not to forget mama and abah ,thank u for the wish and the cake ,and for taking care of me also .thank u haikal for the lovely cupcake yg sgt manis :p tp sedap .Im so blessed to have all of u in my life :)

Friday, March 4, 2011

Such a heartless person she is .

Salam ,i saw this video on my friends facebook .This is a really sad thing .how could a human to such thing to a cat that dosent even know anything and did anything wrong !people now days are so heartless .its really sad seeing an animal treated like that .Ingatlah ape yang kite buat didunia ni ,semue ada balasan di akhirat nanti .

Saturday, February 12, 2011

6month tummy :)

my tummy is getting bigger day by day .haha .kadang2 bgn pagi tgk2 die mcm da besar then yesterday .pelik jugak sometimes .but it hurts since yesterday and i dont know why :(( going to the doctor malam japg ,plus my emotion is everywhere ! i dont like it like this :( sekejap2 marah ,sekejap2 sedih ,sekejap2 sakit jiwa .haha .tah la semue jenis perasaan ade ,tukar2 time je die dtg .xsukenye :( why la like this ? xmo la like this .sedih tau mcm ni .kadang2 rase semue bende xkene pastu nanges sorg2 .kadang2 tibe2 perasaan tu tuka je sendiri .ahha .kelaka kan ,hormon xstabil la nie !!! urgh perut sakit .baby xmo la buat mummy mcm ni pls :/ bile dah 6month badan ni asyik rase panas je ,kene ade aircond baru ok ,ngaha .plus sekarang pun dah start susah nak tdo ,semue position mesti ade je xkene sampai tido pun sakit belakang .nak tunduk amik barang kat lantai pun dah xboleh .skrg ni mcm2 dah xboleh .and stretchmarks pun dah byk smapai tengok perot sendiri pun kadang2 jadi takot :/  please please cpt 9 month i cant for the baby :)

Thursday, February 10, 2011

cermin diri sendiri dulu yeah !

so ,today i feel like talking about this since today it has ruin my day since morning sampai ke malam .jadi ,ape u buat bile dapat tau orang mengata u ?or org yg berkaitan dgn u ? senang je kan ,usually kite maki die blk ,xpun kite mengata die blk ,haha ,i used to be like that before i was married ,tp lepas kawen ni lg la byk dugaan psl bende ni ,tp bak kate papa and mama ,buat xtaw je ,ape dpt lyn org mcm tu ??? xdpt ape kn ? dpt sakit jiwa kn ?kn ?kn ? pikir kan papa n mama je laaa ,sy xpg maki hamun awk ! lg satu ,kalau nk mengate org ni ,sile la cermin diri sendiri dulu okeh ! awk tu pun 2*5 je ,atau mungkin lg teruk .ngaha  !ini x ,jumpe2 buat muke kerek ,nak buat muke berlagak bagus .kalau sakit jiwa pun xpyh nak tunjuk semue org ,org lain pun ade angin tp pandai2 sendiri la nak control ,naik menyampah aku tengok .kalau nak buat mcm tu xpyh duk pg jumpe org tayang muke tu ye :P senang cite mcm ni je ,kalau dah rase diri tu matured and besar sangat if xpuas hati dtg je dpn2 ckp ape masalah ,xpayah nak mengata belakang2 ? xdpt ape pun ,dpt dosa je .ahaaha .kadang2 duk mengata org ni buat org lain have bad impression kat diri anda sendiri :) sy xpyh nak mengata awk pun ,awk mengata sy pun org dah mengata awk because of that .ngaha .they know me better then u do .so please pikir dulu sebelum buat ye .kalau xpikir kn papa and mama memang awk dah kene dah ,dan sile lah igt sabar ni ade batasnye :) TQ

Monday, February 7, 2011

unstable feeling

lately I've been in a very unstable mood ,i don't even know why .not sure if its the pregnancy making me feel this way or just some emotional problems .ngaha :P I've been stressed out lately ,been really tired lately and im falling sick at the moment and i really don't like it because at this stage of my body i don't think i can handle it all at once .i just wanna stay home and relax with no stress coming from certain people and sleep sampai dah xboleh nak tido dah .but then i cant ,ngaha .i have to go to work and kemas rumah and all .tapi xpe :) and i really cant wait for this thursday ,my 6month check up .yeay .alhamdullillah its been a safe 6month already :) 3month to goooo !!!

Friday, February 4, 2011

sungai bill

hello ,ni baru nak update ,sbb xde mase plak beberapa hari ni :P so on the 2nd of feb .we (me ,amir ,mama , papa ,sitot ,bmat ,syafiq ,rauf ,firdaus ,haikal ,abg pon and kak miza) went to sungai bill ,tanjung malim .the place sangat la best even ade byk batu .ahha ,sungai tu die mcm ade kolam dekat tengah and boleh terjun dr batu tinggi mcm kat swimming pool ,but unfortunately i can jump :/ ngehe .tp xpe ,insyaallah next time ade lg :) mama siap masak ayam goreng ,telur goreng and sardine mkn ngan nasi sedapnyeeeeeeeeeee .we got there around 1pm and blk dlm 3.30pm ,sampai rumah at 5.30pm and at 6pm me ,amir ,papa ,bmat ,rauf and haikal went for bowling .main 3game lg .gile la kami ni mcm xreti penat je .malam tu mmg pengsan awl :P anyway it was a really a great day for us .thanx to papa n mama and everyone .



Monday, January 31, 2011

Byebye Jan , Hello Feb :)

hello .today is the 1st of Feb .yesterday was a bad January ending ,hari yg sangat penat ,it was a rainy for 2 days and baju pun xkering2 .dengan amir xsehat lg :( and i wanted to go to murni for dinner .really wanted to go there and was super duper hungry ,so pegi la petronas isi minyak and jumpe org sekejap then suddenly cemomot (my car) xnak start !! and amir was searching for what was wrong ,and i and rauf waited for 1 hour 30 minutes .Last-last still xboleh ,then i called mama to pick us up and we went for dinner dekat MMZ jeeeeee !!!! nak pg murni ,but then i was so hungry and my mood was down already .damn ! So today cemomot dah dibawa pegi workshop amir ,and naseb xde ape sangat .and cemomot dah ok ! yeay .i was so worried to leave him at petronas because maksu punye kerete penah kene pecah dkt situ :/ and today is a very sunny day .alhamdullillah finally the sun came out :) baju pun boleh kering and xde la rase sejuk je 24hours :P tomorrow our family nak pegi mandy sungai ramai2 ,sangat best ! but sadly parents amir cant come along because mama is working ,so kami bwk haikal je .be updating tomorrow ( if xmalas ) ngahahaha :p

Thursday, January 6, 2011

my 5 month baby :)

Salam .yesterday i went for my 5 month check up :) this is my baby .doctor kate kemungkinan die boy sbb smlm da nmpk die punye tueee .ehhhe :P alhamdullillah everything is okey .im so xcited and amir pun seronok dpt baby boy . senang cite everyone is happy and everyone cant wait for him to pop out ! tp at the same time it scares me .haha .doctor pun ade ckp that baby ni active :) smlm i can see the kaki gerak-gerak .comel sgt . Baby pun dah makin sempurna insyaallah ,paha die pun dah nmpk and ade certain tulang pun dah ade . gambar ni xnmpk sgt ,haha .sbb doctor kate org yg ade lemak nmpk mcm ni la gmbr .ehhe .sbb lemak2 tu sebok cover je :) ape pun .im really thankfull and happy .hope everything will be okey :)

Sunday, January 2, 2011

Tibanya di Tamansari

Tadi mase baru smpai kat tamansari dlm kepale ni byk je nk tulis ,dah bukak blog xde plak ngong betol .Sebelum samapi kedai pg bungkus mkn and milo ais kat MMZ .aha .bukak je kedai terus la mkn nasi with ayam goreng ,sotong and sambal kerang .haha ,byk kn :P sedapnye milo ais mmz .aha .haaa ,lg 1 kalau mkn sotong kat mmz kn mesti jd ngantok gile gile ,xtaw ape die buh dlm tu .seriously everytime if mkn sotong akan jd ngantok xleh nk control pnye ! bukan sy sorang mcm tu ,if amir mkn pun die tibe2 jd ngantok gile .ahha .so kalau xmo ngantok jgn la mkn sotong die .skrg da la tgh hujan .bestnye kalau dpt tidooo .badan ni penat sgt buat tempeyek semlm .tp skrg mase buat dah xde rase penat ,mungkin sbb berkat org mengandung ke ape2 la kn .tp seriously lps siap baru rase penat ,kalau sebelum ni tgh buat tu rase letih je .alhamdullillah xde rase mcm tu smlm ,blk ni pun nk sambung buat tempeyek lg :) .skrg ni dah rase ngantok sbb SOTONG td .haishhh .ouw td terpandang 1 cermin panjang ni ,so nmpk dr kepala sampai hujung kaki ,tengok perot ni da nmpk besar gile ,mcm xcaye plak dah besar mcm ni ,mungkin kat ruma xde cermin mcm tu ,so xdela nmpk sgt kot .aha .lg 3 hari nk pg check up baby .xsabarnyee :))