Saturday, February 12, 2011

6month tummy :)

my tummy is getting bigger day by day .haha .kadang2 bgn pagi tgk2 die mcm da besar then yesterday .pelik jugak sometimes .but it hurts since yesterday and i dont know why :(( going to the doctor malam japg ,plus my emotion is everywhere ! i dont like it like this :( sekejap2 marah ,sekejap2 sedih ,sekejap2 sakit jiwa .haha .tah la semue jenis perasaan ade ,tukar2 time je die dtg .xsukenye :( why la like this ? xmo la like this .sedih tau mcm ni .kadang2 rase semue bende xkene pastu nanges sorg2 .kadang2 tibe2 perasaan tu tuka je sendiri .ahha .kelaka kan ,hormon xstabil la nie !!! urgh perut sakit .baby xmo la buat mummy mcm ni pls :/ bile dah 6month badan ni asyik rase panas je ,kene ade aircond baru ok ,ngaha .plus sekarang pun dah start susah nak tdo ,semue position mesti ade je xkene sampai tido pun sakit belakang .nak tunduk amik barang kat lantai pun dah xboleh .skrg ni mcm2 dah xboleh .and stretchmarks pun dah byk smapai tengok perot sendiri pun kadang2 jadi takot :/  please please cpt 9 month i cant for the baby :)

Thursday, February 10, 2011

cermin diri sendiri dulu yeah !

so ,today i feel like talking about this since today it has ruin my day since morning sampai ke malam .jadi ,ape u buat bile dapat tau orang mengata u ?or org yg berkaitan dgn u ? senang je kan ,usually kite maki die blk ,xpun kite mengata die blk ,haha ,i used to be like that before i was married ,tp lepas kawen ni lg la byk dugaan psl bende ni ,tp bak kate papa and mama ,buat xtaw je ,ape dpt lyn org mcm tu ??? xdpt ape kn ? dpt sakit jiwa kn ?kn ?kn ? pikir kan papa n mama je laaa ,sy xpg maki hamun awk ! lg satu ,kalau nk mengate org ni ,sile la cermin diri sendiri dulu okeh ! awk tu pun 2*5 je ,atau mungkin lg teruk .ngaha  !ini x ,jumpe2 buat muke kerek ,nak buat muke berlagak bagus .kalau sakit jiwa pun xpyh nak tunjuk semue org ,org lain pun ade angin tp pandai2 sendiri la nak control ,naik menyampah aku tengok .kalau nak buat mcm tu xpyh duk pg jumpe org tayang muke tu ye :P senang cite mcm ni je ,kalau dah rase diri tu matured and besar sangat if xpuas hati dtg je dpn2 ckp ape masalah ,xpayah nak mengata belakang2 ? xdpt ape pun ,dpt dosa je .ahaaha .kadang2 duk mengata org ni buat org lain have bad impression kat diri anda sendiri :) sy xpyh nak mengata awk pun ,awk mengata sy pun org dah mengata awk because of that .ngaha .they know me better then u do .so please pikir dulu sebelum buat ye .kalau xpikir kn papa and mama memang awk dah kene dah ,dan sile lah igt sabar ni ade batasnye :) TQ

Monday, February 7, 2011

unstable feeling

lately I've been in a very unstable mood ,i don't even know why .not sure if its the pregnancy making me feel this way or just some emotional problems .ngaha :P I've been stressed out lately ,been really tired lately and im falling sick at the moment and i really don't like it because at this stage of my body i don't think i can handle it all at once .i just wanna stay home and relax with no stress coming from certain people and sleep sampai dah xboleh nak tido dah .but then i cant ,ngaha .i have to go to work and kemas rumah and all .tapi xpe :) and i really cant wait for this thursday ,my 6month check up .yeay .alhamdullillah its been a safe 6month already :) 3month to goooo !!!

Friday, February 4, 2011

sungai bill

hello ,ni baru nak update ,sbb xde mase plak beberapa hari ni :P so on the 2nd of feb .we (me ,amir ,mama , papa ,sitot ,bmat ,syafiq ,rauf ,firdaus ,haikal ,abg pon and kak miza) went to sungai bill ,tanjung malim .the place sangat la best even ade byk batu .ahha ,sungai tu die mcm ade kolam dekat tengah and boleh terjun dr batu tinggi mcm kat swimming pool ,but unfortunately i can jump :/ ngehe .tp xpe ,insyaallah next time ade lg :) mama siap masak ayam goreng ,telur goreng and sardine mkn ngan nasi sedapnyeeeeeeeeeee .we got there around 1pm and blk dlm 3.30pm ,sampai rumah at 5.30pm and at 6pm me ,amir ,papa ,bmat ,rauf and haikal went for bowling .main 3game lg .gile la kami ni mcm xreti penat je .malam tu mmg pengsan awl :P anyway it was a really a great day for us .thanx to papa n mama and everyone .